Accesibilitate website

Introducere

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 dorește să prezinte activitatea instituției, prin acest website, sub o forma cât mai accesibilă publicului larg, incluzând persoanele cu dizabilități.

Ne ghidăm după standardele dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI) si încercăm să avem un site compatibil cu o paleta largă de dispozitive. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți vreo problemă în accesarea site-ului nostru.

Funcționalități de accesibilitate

Marimea font-ului

Acest website vă permite să modificați marimea font-ului, în asa fel încât sa se potriveasca preferințelor dumneavoastră. Cele mai multe browser-uri vă vor permite să schimbați mărimea font-ului din setările programului; vă rugăm să consultați secțiunea “ajutor” din browser-ul dumneavoastră pentru mai multe detalii.

Cititor automat de text

În partea stangă a paginilor site-ului (apăsând pe iconița ) puteți accesa butoanele de activare sau oprire a funcției de citire automată a textului.

Evidențierea link-urilor

În partea stangă a paginilor site-ului (apăsând pe iconița ) puteți evidenția link-urile din site accesând butonul corespunzător.

Taste de acces

Cele mai multe browser-uri permit “sărirea” la anumite link-uri, apasând taste specifice.

Utilizatorii de Windows pot naviga cu ajutorul tastei de acces prin apasarea ALT+”tasta-de-acces”, pe Mac puteti folosi CTRL+”tasta-de-acces”. Utilizatorii de Internet Explorer pot de asemenea avea nevoie sa apese tasta “Enter” pentru a activa un link; va rugam sa verificati în sectiunea “ajutor”. Vizitatorii site-ului ce folosesc browserul Mozilla Firefox sau Chrome pot naviga prin site folosind scurtatura SHIFT+ALT+”tasta-de-acces”.

Pe site-ul nostru puteți utiliza urmatoarele taste de acces:

 • Tasta de acces 1 – Prima pagină
 • Tasta de acces 2 – Nouățti
 • Tasta de acces 3 – Petiție online
 • Tasta de acces 4 - Prezentarea instituției
 • Tasta de acces 5 - Conducerea instituției
 • Tasta de acces 6 - Oportunităţi de angajare
 • Tasta de acces 7 - Ghidul polițistului
 • Tasta de acces 8 - Informaţii de interes public
 • Tasta de acces 9 – Telefonul cetăţeanului
 • Tasta de acces C – Contact
 • Tasta de acces A – Accesibilitate

Utilizatori de PC compatibil x86:

Depinzând de tipul navigator utilizat pentru a vizualiza pagina web se va folosi o combinatie de taste bazându-se în tastele semnalate anterior pentru a utiliza taste de accesare rapida sau accesskey. Combinatiile pentru principalii navigatori:

 • Microsoft Edge: ALT + Tasta ;
 • Mozilla, Chrome: SHIFT+ALT + Tasta;

Utilizatori de Macintosh:

Utilizatorii de Macintosh vor trebuie sa tasteze cheia CTRL în combinatie cu tastele de acces relevante.

Continut Alternativ

Pentru browser-uri cu software de tip “screen reader” sau browser-uri cu software vocal, am atasat text alternativ pentru imagini. Daca descoperiti ca o imagine nu are un text alternativ corespunzator, va rugam sa ne contactati.

Dispozitiv independent

Am încercat sa realizăm site-ul astfel încât să poată fi accesat cu dispozitiv independent, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice pentru a naviga conținutul site-ului.

PDF

În cazul în care nu puteți vizualiza sau deschide documentele în format PDF vă rugăm să descărcăti Adobe Acrobat Reader.