Amenzi de 187.000 de lei aplicate de polițiștii locali în luna septembrie pentru conducătorii auto care au parcat pe spațiul verde

Data publicării: Marţi, 4 oct 2022

Într-un oraș betonat și sufocat de mașini, ne luptăm pentru fiecare bucățică de spațiu verde.

Primăria Sectorului 6 identifică zone abandonate pe care le igienizează, le amenajează și le redă comunității, ADPDU Sector 6 zilnic plantează, udă, cosește, toaletează gazon, flori, copaci..., iar voi, locatarii, tot ce trebuie să faceți este să mențineți.

Mențineți, căci „curtea” de afară este a noastră, a tuturor!

Poliția Locală Sector 6 se asigură că respectați regulile, iar cine nu se conformează este amendat.

Spre exemplu, în luna septembrie, 139 de șoferi care au parcat pe spațiile verzi au primit sancțiuni în valoare totală de 187.000 de lei. Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, amenda pentru staționarea pe spațiul verde este de 1.000 – 1.500 de lei pentru mașini cu masa mai mică de 3,5 tone și de 1.500 – 2.500 de lei pentru mașini cu masa de peste 3,5 tone.

De ce este atât de important să nu călcăm cu roata mica bucățică de iarbă, uneori firavă și uscată?

Pentru că dacă toți ar face asta, verdele nu ar avea nicio șansă să se regenereze. Devine doar o bucată de pământ pe care îl luăm pe roți, îl împrăștiem pe carosabil, îl transformăm în praf pe care tot noi îl inhalăm.

Dacă nu avem grijă, dacă nu suntem responsabili fiecare dintre noi, spațiul verde se distruge încet și sigur. Nu e nici frumos, nici sănătos!