Sancțiune aplicată de polițiștii locali pentru depozitare de deșeuri provenite din construcții pe domeniul public (Str. Răsăritului)

Data publicării: Joi, 29 sep 2022

Un bărbat de 34 de ani din Sectorul 6 și-a scos WC-ul la colț de stradă, pe trotuar. Alături de rame de uși și de ferestre, bucăți de carton și diverse obiecte vechi de mobilier.

Își renova apartamentul și a crezut de cuviință să scape de gunoaie aruncându-le pe domeniul public. Mai exact, în zona străzii Răsăritului, acolo unde locuiește.

Din nefericire pentru el, chiar în acel moment trecea pe acolo un echipaj de polițiști locali, care l-au surprins în fapt.

Evident, tânărul nu a avut încotro și și-a recunoscut fapta. Scuza lui e una clasică: „am crezut că le ridică Urban-ul”. Da, le ridică firma de salubrizare a Sectorului 6, însă doar pe cele aflate în locurile special amenajate. Deșeurile voluminoase, provenite din construcții, renovări, demolări, se ridică doar contra cost.

Bărbatul a primit o amendă de 3.000 de lei. La solicitarea oamenilor legii, un echipaj al firmei de salubrizare a igienizat zona.

Vă reamintim că aruncarea oricărui tip de gunoi pe spațiul public se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei. Nu mizați pe faptul că poate nu vă vede nimeni în acel moment! Puteți fi identificați foarte ușor, ulterior. Există camere video, există vecini și admininistratori care aud că meșteriți în casă...

Dacă aveți deșeuri voluminoase, mult mai ieftin și civilizat este să sunați la Urban (021.413.91.15) și comandați preluarea lor. Un echipaj va veni să le ridice în ziua stabilită.

Plătiți 13 lei pe sac de moloz, 7 lei pe sac de deșeuri textile sau material vegetal și 130 de lei pentru colectarea de mobilier, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc). Sacii se pot cumpăra și online (www.urbansa.ro/magazin), în prețul lor fiind incluse colectarea și transportul.

Mai multe informații găsiți și pe #eSector6, la secțiunea Info Reciclare Deșeuri.