Amenzi aplicate de polițiștii locali în săptămâna 18-24.07.2022 celor care consumau alcool și deranjau ordinea publică în zonele locuințelor, în parcuri și în stațiile mijloacelor de transport în comun de pe raza Sectorului 6

Data publicării: Joi, 28 iul 2022

Frumoasele seri de weekend, pe care le așteptăm cu toții cu mare bucurie, sunt cele mai aglomerate perioade pentru polițiștii locali. Atunci primesc cele mai multe sesizări legate de gălăgie, de muzică la volum ridicat, de scandaluri.

Numai săptămâna trecută au fost date 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.

Oamenii legii deja cunosc „punctele fierbinți”, în care frecvent se adună petrecăreți ce consumă alcool până la ore târzii din noapte. Sunt în vizorul lor și le iau la pas în fiecare sfârșit de săptămână. Este vorba despre parcuri, stații STB, colțuri de bloc din mai multe zone ale Sectorului 6: Crângași, Liniei, Brașov, Bărsănești, Drenajului, Fabricii, Calea Giulești, Virtuții, Dezrobirii, Drumul Taberei, Bd. Preciziei și Bd. Timișoara.

Vă reamintim că amenzile pentru tulburarea liniștii publice și pentru săvârșirea de fapte antisociale (injurii, amenințări, gesturi obscene) se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 1.000 de lei. Dacă faptele se petrec în grup, atunci amenda crește la 500 – 1.500 de lei. Observați astfel de fapte, vă deranjează gălăgia? Sunați la Telefonul Cetățeanului - 021.9546 – disponibil 24 de ore din 24!

Dacă seara ne ocupăm de scandalagii, pe timpul zilei veghem asupra curățeniei, a ordinii. Ieri, de pildă, am prins în fapt un bucureștean care arunca pe domeniul public un morman de saci cu deșeuri provenite de la renovarea apartamentului. A primit amenda maximă, de 5.000 de lei, și a fost pus să curețe locul.

Împreună, facem din Sectorul 6 un loc mai bun, mai sigur, mai civilizat!