Amenzi aplicate de polițiștii locali în perioada 04 - 10 iulie 2022, pentru comerț ilegal pe domeniul public

Data publicării: Joi, 14 iul 2022

Un Sector 6 liniștit, curat, civilizat. Asta ne dorim cu toții, iar polițiștii locali iau zilnic la pas străzile pentru a se asigura că aceste principii sunt respectate.

Pe timpul zilei, în vizorul nostru sunt, printre alții, vânzătorii ambulanți. Își înșiră pe trotuare tot felul de nimicuri, vând fructe și legume la colț de stradă, în soare, praf și poluare, lăsând mizerie în urma lor. Asta în condițiile în care avem locuri special amenajate pentru acest gen de comerț, în piețe.

Numai săptămâna trecută oamenii legii au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.500 de lei.

Odată cu lăsarea întunericului, mai ales în weekenduri, avem o altă problemă: gălăgia. În loc să meargă la terasă, petrecăreții se adună în parcuri sau lângă blocuri și consumă alcool, sparg semințe, ascultă muzică tare. Unii mai ridică și vocea, pentru că, după câteva beri, de la „bal” la scandal, e doar un pas.

Polițiștii locali intervin la sesizări, dar efectuează și acțiuni punctuale în zonele predispuse la astfel de „reuniuni”: Calea Giulești, Dezrobirii, Moinești, Ivasiuc Alexandru, Virtuții, Ghirlandei, Drumul Taberei, Bd. Preciziei. Astfel, în doar 7 zile, săptămâna trecută, au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.800 de lei.

Vă reamintim că, dacă sunteți martorii unor fapte antisociale sau dacă vă deranjează gălăgia, puteți suna la Telefonul Cetățeanului - 021.9546 – disponibil 24 de ore din 24.