Amenzi aplicate de polițiștii locali pentru depozitare de deșeuri pe domeniul public

Data publicării: Luni, 25 iul 2022

Nu stric la mine, nu fac mizerie pe proprietatea mea, ci afară, pe terenul statului. Aceasta e mentalitatea pe care o au mulți români certați cu bunul simț.

Aruncă pe stradă gunoaie, fac pagubă, rup, fură, mizând pe faptul că altcineva „e plătit” să curețe după ei.

La fel a gândit un bărbat din Sectorul 6 care, în această dimineață, și-a scos gunoiul din curte și l-a aruncat în zona intersecției străzilor Boziilor – Cărămidăriei. Și nu o punguță, ci câțiva saci cu materiale provenite din construcții, gunoi menajer, cartoane, materiale plastice...

Polițiștii locali l-au surprins în fapt, i-au dat o amendă de 2.000 de lei și l-au pus să curețe locul.

Cazul de azi nu este unul singular. De la începutul anului, oamenii legii au depistat și amendat zeci de bucureșteni care au abandonat gunoaie pe stradă. Valoarea sancțiunilor se ridică la 274.000 de lei.

RIȘTI AMENZI CUPRINSE ÎNTRE 2.000 ȘI 5.000 DE LEI

Vă reamintim că depozitarea pe domeniul public a sacilor cu deșeuri, în vederea colectării de către firmele de salubrizare, se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Firma de salubrizare ridică gratuit, în baza contractului, doar deșeurile depozitate în locuri special amenajate. Ridicarea celor abandonate pe domeniul public se plătește suplimentar, din buzunarul tuturor cetățenilor sectorului. Așadar, plătim toți pentru nesimțirea unora.

CE-I DE FĂCUT DACĂ AI DEȘEURI VOLUMINOASE


Îți renovezi apartamentul și ai de aruncat moloz, cartoane? Sau vrei să scapi de canapeauna veche, de frigiderul vechi ori de alte obiecte mari? Sună la Urban (021.413.91.15) și comandă preluarea lor. Un echipaj va veni să le ridice în ziua stabilită, contra cost.

Plătești 13 lei pe sac de moloz, 7 lei pe sac de deșeuri textile sau material vegetal și 130 de lei pentru colectarea de mobilier, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc). Sacii se pot cumpăra și online (www.urbansa.ro/magazin), în prețul lor fiind incluse colectarea și transportul.

Doar electronicele se ridică gratuit, la comandă. Ba chiar primești bani în schimbul lor: 0,15 lei pe kilogram.

Mai multe informații găsești pe #eSector6, la secțiunea Info Reciclare Deșeuri.