Amenzi de 341.500 de lei aplicate de polițiștii locali în luna iulie pentru conducătorii auto care au parcat pe spațiul verde

Data publicării: Marţi, 2 aug 2022

Nu vă parcați mașinile pe spațiul verde! Riscați amenzi cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei, dacă mașina are masa mai mică de 3,5 tone, respectiv amenzi de 1.500 – 2.500 de lei pentru vehicule mai mari.

Peste 200 de șoferi au fost sancționați în luna iulie pentru că au parcat în afara asfaltului.

Valoarea amenzilor se ridică la 341.500 de lei. Conform legii, este considerat „spațiu verde” scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor, trotuarelor, precum și terenul liber, neproductiv, din intravilan.


E VINA TUTUROR CĂ SPAȚIUL VERDE ARATĂ AȘA!

Probabil veți spune că respectivul teren arată deplorabil și cu greu se poate numi „spațiu verde”.
Asta înseamnă că nu merită să-l mai protejăm?

Poate că nu are el cea mai fragedă și mai îngrijită iarbă, dar asta din vina noastră, a tuturor, pentru că nu-i dăm nicio șansă să se regenereze. Azi l-a călcat cineva cu roata mașinii, mâine altcineva... și astfel, încet, încet, verdele se transformă în gri.

Pe același principiu, dacă azi cineva aruncă pe jos o hârtie, mâine, în același loc, altcineva aruncă un pet și deja locul se transformă într-o groapă de gunoi. Obiceiurile proaste sunt molipsitoare. Dar și obiceiurile bune.


SURSĂ DE POLUARE!


Un alt inconvenient al parcării pe spațiul verde e mizeria și poluarea din oraș. Vă întrebați de unde e atâta praf? De la pământul luat pe roțile mașinilor intrate pe spațiul verde, înșirat apoi pe străzi și trotuare, udat de ploi, uscat de soare, mărunțit, transformat în praf care ajunge în atmosferă și, de acolo, în plămânii noștri.

Haideți să ne facem bine, făcând bine, îngrijind, respectând! Împreună, putem transforma Sectorul 6 într-un loc mai frumos, mai civilizat!