În luna iulie, în Sectorul 6, Sancţiuni de aproape 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare

Data publicării: Joi, 25 aug 2016

În luna iulie a.c., agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au păstrat curăţenia trotuarelor, a arterelor de circulaţie, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 500 lei pentru persoane fizice.

Tot în luna iulie a.c. au fost aplicate şi 25 de sancţiuni contravenţionale posesorilor de animale de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna iulie a.c., în valoare de 39.900 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.