În Sectorul 6, expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public este sancţionată contravenţional

Data publicării: Luni, 29 aug 2016

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, în perioada 01.01.2016 – 26.08.2016, mai multe acţiuni având ca scop respectarea HCL nr. 181/2013 cu privire la interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat aflat în administrarea Sectorului 6.

În urma controalelor, au fost depistate 85 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013. Pe parbrizul acestora au fost aplicate somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea de pe vehicul a afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului.

Totodată, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 9.000 lei, pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spaţii special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom-uri, precum şi în parcările de reşedinţă deţinute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

Această acţiune se va desfăşura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autoritatea locală a Sectorului 6.