Măsuri de ordine în zonele unităților de învățământ în care se organizează examenul de Bacalaureat Național 2022, sesiunea a II-a

Data publicării: Marţi, 16 aug 2022

Suntem din nou alături de elevii claselor a XII-a și a XIII-a, care susțin în această săptămână examenul de Bacalaureat, sesiunea a doua.

La nivel național, sunt aproape 35.000 de candidați înscriși, dintre care aproape două treimi provin din promoția anului 2022 (22.586 de candidați), după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În București, funcționează 12 centre de examen. Două dintre ele sunt la noi, în Sectorul 6. Este vorba despre Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu” și Colegiul Național „Grigore Moisil”.

Azi, 16 august, elevii susțin proba scrisă la Limba și literatura română. Mâine este programată proba obligatorie a profilului , joi este proba la alegere a profilului și specializării, iar vineri, 19 august, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

În toată această perioadă, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 vor fi prezenți în preajma celor două licee pentru a asigura ordinea și liniștea pe timpul desfășurării probelor. Totodată, monitorizează camerele de supraveghere din unitățile de învățământ și intervin prompt în cazul producerii unor incidente. La cerere, oamenii legii vor asigura și transportul lucrărilor către centrele zonale de evaluare.

Orice problemă poate fi sesizată la numărul de telefon 021.9546, disponibil în permanență.

Le urăm mult succes candidaților!