Reguli de bună purtare în weekend

Data publicării: Sâmbătă, 13 aug 2022

Ne așteaptă trei zile libere, dintre care una e de sărbătoare. Vom vrea să ne relaxăm, să petrecem, să ciocnim un pahar cu prietenii. E perfect normal, atât timp cât o facem în condiții civilizate. În caz contrar, nu doar că ne atragem animozități din partea vecinilor, dar riscăm și amenzi.

Așadar, vom puncta mai jos cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în weekendurile de vară și ce sancțiuni atrag după ele:

  • Consumul de băuturi alcoolice în locurile publice: parcuri, la colț de bloc, în mijloacele de transport în comun, în gări, pe terenuri de sport etc. Fapta se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.
  • Gălăgia, scandalul în locuri sau în localuri publice se pedepsește cu amendă ce pornește de la 200 de lei și poate ajunge la 1.000 de lei. Dacă fapta se petrece în grup (de trei sau mai multe persoane), amenda crește la 500 – 1.500 de lei.
  • Refuzul de a te legitima în fața polițistului sau de a te prezenta la sediul poliției, atunci când ți se cere, se pedepsește cu amendă de la 500 la 1.500 de lei. Iar împiedicarea, sub orice formă, a organelor de menținere a ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu se sancționează cu 3.000 – 6.000 de lei.
  • Nu vă deranjați vecinii cu muzică la volum ridicat și gălăgie! Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 se sancționează cu amendă între 500 și 1.500 de lei.

Numai weekendul trecut, polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.600 de lei persoanelor care, pe fondul consumului de alcool, au deranjat, au făcut scandal și mizerie. Acțiunile oamenilor legii au vizat mai multe zone din sector, cum ar fi: Moinești, Ghirlandei, Ivasiuc Alexandru, Virtuții, Valea Oltului, Fabricii, Calea Giulești, Liniei, Drumul Timonierului, Aleea Cetățuia și Bd. Preciziei.

Vă reamintim că, dacă sunteți martorii unor fapte antisociale sau dacă vă deranjează gălăgia, puteți suna la Telefonul Cetățeanului - 021.9546 – disponibil 24 de ore din 24.

Să vă bucurați de zile frumoase, liniștite!