Sancțiuni aplicate de polițiștii locali pentru nerespectarea curățeniei pe domeniul public

Data publicării: Marţi, 23 aug 2022

Să-ți arunci pe jos, pe stradă, cutia goală de bere, chiștocul de țigară, un ambalaj de plastic sau orice alt gunoi menajer este lipsă de respect nu numai pentru mediu, ci și pentru cei din jur. Spațiul public este al nostru, al tuturor celor din Sectorul 6.

Pentru a se asigura că ordinea, liniștea și curățenia sunt respectate, polițiștii locali patrulează zilnic pe străzi. În atenția lor sunt zonelele intens circulate: stații STB, piețe, parcuri, locuri de joacă etc. Persoanele prinse în fapt făcând mizerie pe stradă sunt amendate.

Iar amenzile nu sunt mici deloc. Conform unei hotărâri de consiliu a municipiului București, aruncarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniul public se sancționează contravențional cu sume cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei, pentru persoane fizice.

Oamenii legii pot da aceste amenzi dacă surprind în fapt cetățeanul certat cu bunul simț. E greu, dar nu imposibil. De la începutul anului și până în prezent 271 de persoane au fost prinse în timp ce aruncau pe jos peturi, doze de suc/bere, coji de semințe sau chiștoace. Valoarea amenzilor se ridică la 469.800 de lei.

PRIMARUL CIPRIAN CIUCU: „CURĂȚENIA NU DOAR SE FACE, SE ȘI ÎNTREȚINE!”

Ați observat? În ultimul an și jumătate, Sectorul 6 a început să prindă culoare, să înverzească. Au fost amenajate locuri de joacă și părculețe cochete în zone care zăcuseră în paragină vreme îndelungată, au fost plantați pomi, refăcute străzi, reabilitate și create locuri de parcare. Haideți să ne bucurăm de ce avem bun și să păstrăm! E atât de simplu!

„Oameni buni, eu fac tot ce ține de mine. Dar să știți că și dumneavoastră aveți partea dumneavoastră de treabă, dincolo de vot: să întrețineți și să respectați spațiul public și munca depusă. Curățenia nu doar se face, se și întreține”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.